Jumppapallo

Jumppapalloa voidaan kutsua useilla eri nimillä, kuten terapiapallo, pilatespallo tai englanniksi gymball tai exercise ball. Useimmiten puhutaan kuitenkin jumppapallosta.

Nämä ovat kaikki nimiä samalle harjoitteluvälineelle, jolla treenaaminen kehittää vatsa - ja selkälihaksia sekä tasapainoa.

Jumppapallolla voi tehdä monia erilaisia harjoitteita ja vain mielikuvitus on rajana. Inspiraatiota jumppapallotreeniin voi löytää alempaa tekstistä. Katso myös laajat valikoimamme jumppapalloista.
 .. Lue lisää


Jumppapallo

Yksinkertainen kotitreeni jumppapallolla - tunnetaan myös nimellä fitnesspallo - on erittäin tehokas eikä vaadi paljoa tilaa. Jumppapallo on väline jolla on laaja käyttäjäkunta. Lääkärit suosittelevat sitä usein monenlaisiin tilanteisiin.

Jumppapalloa käytetään usein kuntoutukseen, koska lihasten ja nivelten kuormitus on sillä hyvin pientä. Samasta syystä jumppapallo sisältyy usein harjoitteluun raskaana olevilla naisilla. On monia tapoja harjoittaa tärkeitä alueita ilman, että kehoa altistetaan tarpeettomille venähdyksille.

Mikä jumppapallo kannattaisi valita?

Jumppapalloja on monia erilaisia malleja erilaisilla ominaisuuksilla. On tärkeää, että tietää mihin tarkoitukseen jumppapallon haluaa ennen kuin ostaa sellaisen. Halutaanko jumppapallo treeneihin vai toimistolle? Tärkeintä on pallon malli.

Jumppapalloja on erikokoisia eri käyttötarkoituksiin. Suosittelemme, että jumppapallo valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Alla on opas jumppapallon valitsemiseen eri tarpeisiin:

Minkä kokoinen jumppapallo?

Käyttäjän pituus on määrittävä tekijä kun valitaan jumppapallon koko. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös eri kokoisilla jumppapalloilla voisi harjoitella - koot ovat ohjeellisia ja niiden tarkoitus on antaa suuntaa pallon valintaan.

Jumppapallo treenaamiseen:
45cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus alle 149 cm
55cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus 150-159 cm
65cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus 160-179 cm
75cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus 180-194 cm
85cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus 195 cm

Jumppapallo tuolina:
45cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus alle *159 cm
55cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus *160-174 cm
65cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus *175-194 cm
75cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus *195-197 cm
85cm Jumppapallo: Käyttäjän pituus *198 cm
* Nämä pituudet ovat suuntaa antavia. Myös esimerkiksi jalkojen pituus suhteessa muuhun kehoon vaikuttaa. Kysy fysioterapeutilta apua jumppapallon valintaan tai soita meille, autamme mielellämme.

Edullinen jumppapallo

Meillä on aina tarjolla suuri valikoima edullisia jumppapalloja. Pyrimme aina tarjoamaan täyden valikoiman ja markkinoiden edullisimmat jumppapallot. Halvin vaihtoehto ei kuitenkaan aina ole paras mahdollinen. Suosittelemme jälleen, että mietit mihin tarkoitukseen haluat jumppapallon ja valitset laadun joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Jumppapallo tuolina

Käyttämällä jumppapalloa työtuolina voi huomata ryhdin parantuvan ja selkävaivojen helpottavan. Jumppapallon käyttäminen tuolina auttaa selkää ja niskaa pois jäykästä asennosta.

Pyrimme aina tarjoamaan parhaan mahdollisen valikoiman jumppapalloja. Meille on tärkeintä, että sinä löydät itsellesi juuri oikean tuotteen. Voit siis aina ottaa meihin yhteyttä jos olet vähänkään epävarma. Yksi osa valikoimaamme ovat myös säilytystelineet jumppapalloille.

Jumppapallolla harjoittelu

Jumppapallolla voi tehdä monia hyviä harjoitteita. Harjoitteet ovat hyvin yksinkertaisia, joten ne sopivat kaikille. Tasoa voi kuitenkin nostaa hyvinkin teknisiin harjoitteisiin joiden suorittaminen vaatii paljon harjoittelua.

Suosittelemme, että jumppapallolla harjoittelu aloitetaan rauhallisesti. Hyvä harjoitus aloittelijalle on lattialla tehtävä makuuharjoitus. Makaa selälläsi lattialla, pidä palloa käsissäsi ja kurota kätesi pään yläpuolelle. Tee vatsalihasrutistus ja laita pallo jalkojesi väliin. Ojentaudu sen jälkeen suoraksi makuulle, pitäen palloa nyt jalkojesi välissä. Toista sama ja siirrä pallo taas käsille.

Toinen hyvä harjoitus ovat punnerrukset jumppapallolla. Sen voi tehdä useilla eri tavoilla: Aloita kädet pallolla ja jalat maassa. Tee punnerruksia pitäen samalla tasapainosi jumppapallolla. Tämä vaikuttaa paljon useampiin lihaksiin kuin tavalliset punnerrukset. 

Toinen tapa on asettaa jalat pallolle. Tämä vaatii enemmän tasapainoilua mutta on myös erittäin tehokas harjoitus. Tee harjoitus ensin varoen, ettet putoa pallolta. Tee tämän jälkeen punnerruksia “tavallisesti” ja huomaa, kuinka erilaisia harjoitukset ovat. Jumppapallo antaa erittäin hyviä tuloksia, kunhan harjoitukset tulevat tutuiksi.

Jumppapallo lapsille

Yhä useampi ostaa myös lapselleen jumppapallon. Palloa käytetään usein osana leikkejä. Jumppapallo voi olla erittäin hyvä idea motoristen taitojen kehittämiseen. Niillä on hauska leikkiä ja ne tarjoavat monia mahdollisuuksia luoville ajatuksille. Jumppapallot ovat myös hyvä vaihtoehto tuoliksi ihmisille, jotka viettävät useita tunteja päivässä tietokoneen ääressä. Jumppapallot ovat erinomainen keino lievittää stressiä.

Redondo-pallo

Jumppapalloja on monenlaisia. Suuren jumppapallon lisäksi on olemassa myös pienempi versio: redondo-pallo, joka on pieni pallo moniin samankaltaisiin harjoitteisiin. Monet lajit, kuten jooga ja pilates, ovat ottaneet redondo-pallon käyttöönsä ja se on tunnettu harjoitteluväline, jota käytetään moneen erilaiseen harjoitukseen.

Jumppapallojen historia

Ensimmäisenä jumppapallon keksi muoviin erikoistunut italialaistehdas vuonna 1963. Alun perin nämä jumppapallot kulkivat nimellä “Pezzi balls” ja niitä käytetttiin vastasyntyneiden ja pikkulasten hoitoon. Myöhemmin niitä käytti fysioterapiassa tohtori Susanne Klein-Vogel Bach. Jumppapalloa käytettäessä alusta muuttuu epätasaiseksi ja tasapainon säilyttämiseksi on käytettävä paljon suurempaa määrää lihaksia. Erityisesti vatsa -ja selkälihakset aktivoituvat jumppapallolla treenatessa.


 • Hinta
  -
 • Valmistaja
  Näytä lisää ()
 • Halkaisija
  Näytä lisää ()
 • Sopivia henkilö korkeus
 • Lisälaitteet
 • Käyttäjän maksimipaino